top of page
Passejades al voltant de La Guàrdia

Hola guardiapilosenques i guardiapilosencs.

Us presento set diferents propostes de caminades al voltant de la Guàrdia Pilosa. Les passejades, anomenades pel temps que s’hi inverteix, són una mica més llargues que anar fins a les bústies i tornar. Totes elles són circulars (surten i arriben a la Guàrdia), tenen una durada d’entre una i dues hores, i pretenen transitar més per camins que no per carreteres, recorrent els indrets, al meu parer, més macos.

En els rutes us he indicat amb retolador gruixut negre les carreteres asfaltades, amb bolígraf blau els camins de terra (tots ells amples, hi passa un tractor), així com altres detalls que ajuden a identificar els llocs: cases amb el seu nom, granges de porcs, les mines, les bústies, els boscos i els molins (una creu envoltada d’una rodona). Així mateix hi són indicats els minuts que es triguen entre dues fites (encerclat i ressaltat amb color groc), per així fer-vos una idea del ritme al que aneu.

I aquí rau un tema complicat: les distàncies són de pagès? Jo he comptat les rutes caminant a bon ritme, calculo que al voltant de 5 Km/h; però és clar, no tothom ho fa al mateix. Una bona manera de saber quin és el vostre i així poder-vos fer una idea millor, és mesurar el temps que trigueu d’anar a les bústies. Jo hi trigo 16 minuts. Si vosaltres n’invertiu 20, vol dir que a totes les distàncies heu de calcular un 25% més de temps; en canvi, si hi trigueu 14, vol dir que n’hauríeu de comptar un 12,5% menys. No sé si m’explico prou bé? Òbviament, amb aquestes dades es poden fer un munt de variacions de les rutes, barrejar-ne o buscar-ne de noves; si ho feu, si us plau, compartiu-les, tots us ho agrairem.

Xavier, be de les Corralines.

bottom of page