top of page

La Guàrdia Pilosa es compromet amb la sostenibilitat energètica

generador1.JPG
aerogenerador pujalt.jpeg
gernerador 2.JPG

El veïns i veïnes de La Guàrdia Pilosa participem en el projecte Viure de l’Aire del Cel, el primer aerogenerador comunitari de l’estat instal·lat precisament en el nostre municipi.

Amb la participació econòmica de 5.000€ generarem 9.800 kWh/any durant els 25 anys de vida útil de l’aerogenerador. Aquesta energia elèctrica correspon a la que utilitzem en les instal·lacions públiques del poble. Per tant la petjada de CO2 del nucli de la Guàrdia Pilosa serà nul·la.

L’aerogenerador es va posar en marxa el 10 de Març de 2018, culminant un llarg periple de 9 anys, incloent la tramitació administrativa, les feines de construcció i instal·lació, la legalització i l’alta de la instal·lació al mercat elèctric. Actualment està en ple funcionament. 

Es tracta d’un aerogenerador Enercon e-103 SP2 de 2.350 kW de potència nominal. Té un diàmetre de rotor de 103 m i una alçada de la torre de 85m.

Som més de 600 partícips, entre particulars, famílies, petites empreses, associacions i entitats amb un capital aportat de més de 2.800.000€!!

Anualment ens aniran retornant la nostra aportació econòmica en funció de l’energia elèctrica generada, el preu de l’energia, i les despeses de manteniment. Segons les estimacions fetes, al cap de 25 anys haurem ingressat 7.000€ recuperant amb escreix la nostra aportació econòmica inicial.

És un projecte pioner a l’estat, i replicable, i que demostra que la societat pot actuar directament en la lluita contra el canvi climàtic, construint el model energètic que volem.

Més informació a www.viuredelaire.cat 

bottom of page